بسم الله الرحمن الرحیم
 
 
  1. ایجاد نهضت کتابخوانی، ‌مطالعه و مباحثه از آثار شهید مطهری در سطح جامعه و برای همه اقشار مردم به صورت فراگیر، مستمر و برنامه‌ریزی شده؛ ‌چرا که «این مباحث و گفتارهایی که آن عالم دلسوز و مؤید من عندالله به آنها پرداخته است، چه مباحث اجتماعی و چه مباحث فلسفی خاص، ‌یکایک آنها برای جامعه لازم و حیاتی است».
  2. پرداختن عمیق و دقیق به خود آثار، که حقیقتاً آثار ایشان گنجی از معارف اسلامی است که علیرغم معروفیت شخصیت شهید مطهری، هنوز خیلی از زوایای اندیشه او ناشناخته و چه بسا در میان همایش‌ها و سمینارها، بروز و ظهور اندیشه ایشان مستور و مهجور مانده است.
  3. علاوه بر مطالعه و مباحثه و فهم خوب آثار ایشان، هدف دیگر ایجاد نظام فکری برای دانشجو یا اندیشه‌جو، بر اساس این آثار می‌باشد. تأکید بر این است که اندیشه‌جو در مواجهه با مسائل و شبهات جدید پاسخگو باشد. اگر سخن از پلورالیزم است، اگر شبهات خاتمیت با رنگ و بوی دموکراسی‌خواهی مطرح می‌شود، اگر تفکرات لیبرالیسم و سکولاریسم به میدان می‌آید باید کسی که آثار شهید مطهری را در یک نظام فکری فرا گرفته بتواند با چنین سرمایه‌ای به مصاف شبهات و اشکالات جدید در حد توان برود.
  4. هدف بعدی عمق‌ بخشیدن و ادامه حرکت و عدم توقف درآثار شهید مطهری، است که چگونگی این مسأله، بسیار حائز اهمیت است. به نظر می‌رسد در حال حاضر مطالعه آثار شهید مطهری، برای اسلام‌شناسی شرط لازم است، ولی کافی نیست. توضیح اینکه‌ حضرت امام در اواخر عمر شریف خود به صورت جدی به طرح مسأله اسلام ناب پرداختند، اسلامی که از اسلام تحجر و جمود و سکون، از اسلام آمریکایی و سکولاریزم و روشنگرنمایی غربی جدا است؛ ایشان بارها به معرفی و توضیح و تفسیر زوایای مختلف اسلام ناب پرداختند، ولی آنچه مهم است ثمره این اسلام ناب در تربیت شاگردان و بزرگانی است که عمدتاً سکان هدایت جامعه مورد نظر امام را بر عهده گرفتند. در میان همه این بزرگواران به یقین آثار شهید مطهری، که بی‌استثناء با مهر و امضای امام تأیید شده است، مهمترین تبلور فکری اسلام ناب مورد نظر امام می‌باشد. همان آثاری که ولی معظم فقیه تصریح و تأکید فرموده‌اند که آثار ایشان مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی است و لاغیر.
  5. بسط و نشر اندیشه و فکر در سطح جامعه، که آن نیز از اهم مسائل است. چه بسیارند کتاب­ها و پایان نامه‌ها و سخنان خوب علمی که کاربردی جز  پرکردن قفسه‌های کتابخانه‌ها ندارد. علم اسلامی، علمی است که مفید به حال جامعه و جوابگوی مسائل مردم باشد.
  6. تقویت مبانی فکری در قالب مطالعه و مباحثه آثار شهید مطهری; به عنوان مبنای فکری نظام، خصوصاً برای بسیج  ضروری و واجب است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + = 14